T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / MERKEZ - Akçalı Köyü Yatılı Bölge Ortaokulu

Haberler

Kas

Korona virüs Riskine Karşı 14 Kural

Ara

akçalı köyü ybo kız voleybol takımı ; milli eğitim vakfı ortaokulu'nu setlerde 2 - 0 mağlup ederek finale bir adım daha yaklaştı...

Ara

Resmî adıyla Tutum,  Haftası kısaca Yerli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiştir.

Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alınmıştır. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM'de u yönde bir konuşma gerçekleştirip ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularının alştını çizmiştir. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlamış, 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Ara

YANGIN TATBİKATLARI: Amaç : Kurum ve Kuruluşlarda tüm çalışanların, muhtemel yangın ve afet durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve becerilerini artırmaktır.

Eğitime Katılacaklar : Kurum ve kuruluşların tüm çalışanları ve Acil Müdahale Ekiplerinde bulunan tüm personel.

Kapsam

TEORİK olarak; Yangın Senaryosunun Hazırlanması, Müdahale Ekiplerin planlanması, Emniyet tedbirlerinin planlanması yapılır. Teorik eğitimin ardından UYGULAMALI tatbikatlar yapılır.

Acil durum planına uygun olarak yılda en az bir kez yapılması gereken yangın tahliye ve söndürme tatbikatı kamera ile izlenerek, tatbikat sonrasında gözlem ve değerlendirme raporu ile beraber tüm kamera görüntülerinin olay akışına göre hazırlanır ve veri dosyası şeklinde eğitim verdiğimiz kurumun yetkililerine sunulur.

Yangın Tatbikatı Süresince Kamera ile Çekim Yapılacak Yerler;

  • Tüm personelin teorik eğitim sırasında ki katılımları
  • Tatbikat başlangıcında olayı ilk gören kişinin reaksiyonu
  • Fabrika – Tesis – işyeri çalışanlarının acil durum ekiplerinde olmayanların binayı tahliye yollarından terk edişi ve   toplanma alanlarına gidişleri
  • Yangından korunma malzeme istasyonunda ,yangından korunma kıyafeti kuşanacak acil durum personelinin, temiz hava cihazı ve teçhizat kuşanmasını, odaya gelişlerini ve teçhizat odasından ayrılışları
  • Acil durum ekiplerinin mevcut acil duruma müdahale edişleri
  • Acil durum koordinatörünün acil durumun tüm aşamalarındaki davranışı ve aksiyonları
  • Belirlenecek personelin portatif söndürücüleri kullanarak, söndürme pratiği kazanmaları

Yangın tatbikatı ile ilgili tüm bilgilerin detaylı olarak kursiyerlere aktarılması ve yangın anında ne gibi müdahalelerin yapılması gerektiğine dair tüm ayrıntıların incelenmesini içermektedir.
Yangın tatbikatında yangın anındaki paniğin nasıl kontrol edilebileceğini, acil durum anında nasıl önlemler alınması gerektiği uygulamalı olarak anlatılır.
Yangın tatbikatında çalışan tüm personele yangın eğitiminin verilerek detaylı olarak bilgilendirilmesi,
Acil durum müdahale ekiplerinin belirlenmesi,
Yangın tatbikatında eksikliklerin giderilmesi uygulamalı tatbikatın en önemli eğitim detaylarını oluşturur.
Yangın tatbikatı yapılırken, tüm güvenlik önlemleri alınmalı, büyük bir yangın çıkmışcasına dikkatli olmalı ve paniğe kapılmadan yapılması gerekenler aktarılmalıdır.

Ara